Hastanemiz Radyoloji Kliniğinde Üroloji kliniği ile işbirliği içinde Füzyon Biyopsi yapılmaya başlanmıştır.
24 Kasım 2022

• Füzyon Biyopsi-1.jpg
  • Füzyon Biyopsi-2.jpg

Prostat kanseri erkeklerde yaygın görülen kanserler arasındadır. Taramalarda pozitif bulguları olan hastalarda, prostat kanseri tanısı için rutin transrektal ultrason (TRUS) kılavuzluğunda sistematik biyopsi yapılır. Bununla birlikte, sistematik biyopsiler, özellikle prostatın bazı kesimlerinde yerleşen tümörlerin yanı sıra büyük hacimli bezi olan hastalarda istenilen doğrulukta değildir.

Bu dezavantajı ortadan kaldıran MRG ile TRUS'un birlikte kullanımı ile direk hedefe (tümöre) yönelik biyopsi olanağı sunan FÜZYON BİYOPSİ son on yılın prostat kanseri tanısındaki en önemli teknolojik gelişmelerinden biridir. MRG-TRUS füzyon biyopsileri, daha önce negatif sistematik biyopsileri olan prostat kanseri klinik şüphesi yüksek olan erkeklerde giderek daha fazla kullanılmaya başlanmıştır.