16 Aralık 2021

WhatsApp Image 2021-12-16 at 16.10.18 (1).jpeg

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimimiz Sayın Prof. Dr. Rahmi KILIÇ’ın desteği ile Cerrahi Onkoloji Kliniğimiz açılmıştır.

Cerrahi Onkoloji, cerrahinin genel disiplini içerisinde spesifik bir alandır. Kanser Cerrahisi ile uğraşır. Onkolojik Cerrahinin ilgi alanı; Özefagus (yemek borusu), mide, ince ve kalın bağırsak, karaciğer, pankreas, safra kesesi ve yolları, meme, tiroid, böbrek üstü bezi organlarının kanseri ve ayrıca cilt kanseri (malign melanom), yumuşak doku (sarkom) kanserlerinin erken tanı, teşhis ve  cerrahi tedavi yöntemlerinin planlamasını en modern yöntemleri kullanarak uygular.

Artık
hastanemiz Cerrahi Onkoloji Kliniği’nde kanser hastalarımızın hiçbir aşamada ümitlerini kesmeden, erken tanı ve tedavi ile sağlıklarına kavuşturmayı, kanseri hep birlikte yenebilmeyi ve ayrıca kliniğimizde bu özveri ve disipline sahip, kendini bu mesleğe adayan onkolojik cerrahlar yetiştirebilmeyi ümit ediyoruz.

Doç. Dr. Abdullah DURHAN ile birlikte ekibine başarılar dilerim.