Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Bölümü asistan hekimi Merve Altıntaş Coronayı yendi
30 Haziran 2020

Kovid-19'u yenen Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Bölümü asistan hekimi Merve Altıntaş, "Virüsü kaptığımı ve tedavi sürecimi üzülmemeleri için aileme söylemedim. Nöbette olduğumu, işimin çok olduğunu belirterek bu dönemi geçirdim. Beni görme ihtimalleri zaten yoktu. Bense çok halsizdim. Her şey bittikten sonra arayıp virüsü yendiğimi ailemle paylaştım" dedi.
"İKİ GÜN İÇİNDE ŞİKAYETLERİM ARTTI"
"20-21 Mart gibi boğaz ağrısı, boğazda kuruma ve halsizlik şikayetlerim ortaya çıktı. Boğaz ağrısı ve halsizliğe sonra kuru öksürük eklendi. İki üç gün içerisinde şikayetlerim arttı. Eşimde de halsizlik ve koku alamama semptomları vardı. Açıkçası koku alama Kovid'i daha fazla bize çağrıştırıyor; benim şikayetlerim ise grip gibi görünüyordu.
"ÖNCE BEN SONRA EŞİM POZİTİF ÇIKTI"
23 Mart'ta eşimle birlikte çalıştığım hastaneye başvurduk ve Kovid testi yaptırdık. Benim test sonucum pozitif, eşimin ise negatif çıktı. Ancak eşimin de ikinci test sonucu iki gün sonra pozitif oldu ve tedavi sürecimiz başladı. Ben 5 gün hastanede tedavi gördüm. Eşim ise evde izolasyona alındı ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince her gün takip edildi.
"ATEŞİM HİÇ YÜKSELMEDİ"
Bense valizimi hazırlayıp hastaneye gittim. Kan tetkikim yapıldı, tomografim çekildi. Tedavim süresince ateşim hiç yükselmedi. Yine nefes darlığı sorunum hiç olmadı. Eşim de ben de sigara kullanmıyorduk.