“9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” sigarasız hayata başlangıç gününüz olsun.
09 Şubat 2024

Tüm dünya ülkelerinde, tütün ürünleri tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı zararlı etkilerinin önlenmesi ve küresel tütün salgınını önlemek amacıyla yapılan çalışmalar bağlamında her yıl 9 Şubat günü, “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” olarak kutlanmaktadır.

Sigara her yıl dünyada yaklaşık 6 milyon insanın beklenenden önce ölümüne yol açmaktadır. Sigara kullanımı en önemli önlenebilir ölüm nedenidir ve çok önemli bir toplum sağlığı konusudur. Eğer sigara kullanıyor iseniz, bunun bir hastalık olduğunu bilmeli ve bir an önce size yardımcı olacak bir “Sigara Bırakma Polikliniğine” başvurmalısınız. Sigara ile tek başınıza mücadele etmeniz zor olabilir, çünkü bu bir bağımlılıktır ve irade ile ilişkisi yoktur. Sigarayı bırakma isteği, uygun tedavi ve motivasyonla siz de sigarayı bırakabilirsiniz.

“9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” vesilesi ile haydi siz de sigarayı bırakın ve sağlığınız için önemli bir iş yapın.

Sağlık Bakanlığı “ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı”nı arayarak size en yakın sigara bırakma polikliniğinden randevunuzu alarak kendiniz ve aileniz için yeni bir başlangıç yapın.

UNUTMAYIN SİGARA BAĞIMLILIĞI BİR HASTALIKTIR VE SİZ DE BU HASTALIKTAN KURTULABİLİRSİNİZ.

SİGARAYI BIRAKTINIZ ANDAN İTİBAREN BEDENEN, RUHEN ve EKONOMİK OLARAK KARDA OLACAKSINIZ.

SAĞLIK BAKANLIĞI ANKARA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ZEKAİ TAHİR BURAK HASTANESİ EK BİNASI B BLOK 3. KATTAKİ “SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİ”MİZDE SİZİ BEKLİYORUZ.

• mc

Prof. Dr. Mustafa ÇELİK

Aile Hekimliği (Eğitim Sorumlusu)