14 Kasım Dünya Diyabet Günü
21 Kasım 2023

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle, Diyabet hastalığının tüm dünyada kabul gören sembolü , mavi halkayı  simgeleyen , C Blok Poliklinikler Girişinde farkındalık stant kuruldu.

İnsülin, 1921 yılında Frederick Bantig ve Best tarafından keşfedilmiştir.
Frederick Bantig'in  doğum günü anısına 1991 yılından bu yana, Birleşmiş Milletler Kararı ve Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) önerileri doğrultusunda her yıl 14 Kasımda "Dünya Diyabet Günü" olarak kutlanmaktadır.

Düzenlenen stantta Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Rahmi KILIÇ, İdari ve Mali İşler Müdürümüz Hüseyin ÇÖTELİ, Erişkin Endokrinolojisi ve Metabolizma Hastalıkları Eğitim sorumlusu Prof. Dr. Cavit ÇULHA, idarecilerimiz, hastane çalışanları ve hastalar katıldı. Etkinlik kapsamında hastalara kan şeker ölçümü ve diyabet taraması yapıldı...

• Diyabet Haftası (7).jpeg
  • Diyabet Haftası (6).jpeg