Radyoloji

Radyoloji

1957 yılında sağlık hizmeti vermeye başlayan Ankara Hastanesinde Röntgen servisi Dr. Mehmet Akyar tarafından kurulmuş olup 1962-1976 yılları arasında Klinik Şefi olarak görev yapmıştır. 1977-1996 yılları arasında bu görevi Doç. Dr. Nevin Tamaç yürütmüştür. 1998 yılında Dr. Uğur Koşar Klinik Şefi olarak görev yapmaya başlamış, 2001 yılında 2. Radyoloji Kliniği kurulmuş ve Doç. Dr. Pınar Nercis Koşar bu klinikte Klinik Şefi olarak görev yapmıştır. Radyoloji Kliniği tarihinde son derece özel bir yere sahip olan Dr. Uğur Koşar’ın 2012 yılında zamansız ve çok erken vefatının ardından Doç. Dr. Pınar Nercis Koşar Klinik Eğitim Sorumlusu, Dr. Enver Necip Köseoğlu Klinik İdari Sorumlusu olarak görev yapmıştır. 2024 yılı itibariyle Klinik İdari Sorumlu olarak Prof. Dr. Elif Ergün, Klinik Eğitim Sorumlusu olarak Prof. Dr. Hasan Yiğit görev yapmaktadır. Günümüze kadar Dr. Erdoğan Işıkman, Dr. Nevin Tamaç, Dr. Zeki Eryılmaz, Dr. Hayati Küçükyılmaz ve Dr. Mahmut Kacar Şef Yardımcılığı görevlerinde bulunmuşlardır.

Radyoloji

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Kliniği, uzmanlık eğitiminin her zaman ön planda olduğu köklü bir eğitim kurumu olup günümüze kadar çok sayıda radyoloji uzmanı ve akademisyen yetiştirmiştir ve yetiştirmeye devam etmektedir. Kliniğimiz Türk Radyoloji Yeterlilik Kurulu, Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlik Belgesi sahibidir. İlk olarak 2016 yılında bu belgeyi almaya hak kazanmış, 2022 yılında bu belge yenilenmiştir.

Radyoloji

Kliniğimiz 2024 yılı itibariyle 3 profesör, 5 doçent, 1 başasistan, 8 uzman doktor, 70 tekniker, 11 hemşire ve 26 sekreter ile hizmet vermektedir.
Kliniğimizde Röntgen, Ultrasonografi-Renkli Doppler Ultrasonografi, Kemik Dansitometri, Bilgisayarlı Tomografi, Manyetik Rezonans Görüntüleme, Meme Görüntüleme-Mamografi ve Anjiyografi-Girişimsel Radyoloji Üniteleri yer almaktadır. 128 kesitli üç adet Bilgisayarlı Tomografi, 1.5 ve 3 Tesla iki adet Manyetik Rezonans Görüntüleme sistemi ile ileri kardiyovasküler görüntüleme (anjiyografiler, kardiyak BT ve MR), fetal görüntüleme, ileri nöroradyolojik görüntüleme (MR sepktroskopi, Perfüzyon MRG, Fonksiyonel MRG, Difüzyon Tensör Görüntüleme & Traktografi), meme ve multiparametrik prostat MR incelemeleri dahil rutin ve özellikli hemen tüm işlemler yapılmaktadır. Girişimsel Radyoloji ünitemizde ultrasonografi, floroskopi, bilgisayarlı tomografi, dijital subtraksiyon anjiyografi (DSA) gibi radyolojik görüntüleme yöntemleri kullanılarak damar dışı organlarla ilgili (non-vasküler), beyin damarları ile ilgili (nöro-vasküler) ve beyin dışındaki organların damarları ile ilgili (periferik vasküler) tüm işlemler uygulanmaktadır.

Girişimsel Radyoloji ve bu ünitede yapılan işlemler ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

Doktorlarımız

06 Ocak 2022